SPØRSMÅL OG SVAR

Hvem kan bli medlem?
Alle jenter/ damer/ kvinner kan bli medlem av Jenterabatt.com så lenge man er over 16 år.

Hvordan blir jeg medlem?
Du trykker på knappen <bli medlem> og registrerer dine opplysninger. Du vil komme på en landingsside der det står velkommen som medlem, og få tilsendt en Velkomst e-post.

Hvordan får jeg rabatt hos nettbutikker?
Først må du logge deg inn på siden. Trykk på knappen logg inn. Finn det tilbudet du ønsker å benytte deg av. Det er 2 måter å få rabatten på. 1. Du må kopiere en rabattkode (merk den og trykk CTRL C) besøk partneren sin side og lim rabattkoden (trykk CTRL V) når du er i handlekassen til partneren. Du kan også høyre klikke på musen, og velg kopier og høyre klikker der rabattkoden skal limes inn og velg lim inn. 2. Du kommer du rett til tilbudet med å trykke å en direktelink. Hvordan du får rabatten hos den enkelte partner står også forklart på partnersiden.

Hva koster det å være medlem av Jenterabatt.com?
Medlemskapet er gratis.

Hvordan kan jeg melde meg av nyhetsbrevet på e-post?
Du trykker enten på linken nederst i mailen hvor det står «meld av nyhetsbrev» ellers sender du en epost til kontakt@jenterabatt.com

Hvordan kan jeg melde meg av SMS?
Du sender bare en melding med ordet STOPP til det nummeret du mottok meldinger fra Jenterabatt.com

Jeg vil ikke være medlem mer, hvordan sier jeg opp?
Send en epost til kontakt@jenterabatt.com.

Jeg husker ikke passordet mitt, hva gjør jeg?
Da velger du først logg inn – nederst ser du en link som heter trykk her hvis du har glemt passordet. Trykk på denne og et nytt passord blir sendt til deg på epost eller SMS. Eller du kan sende oss en e-post på kontakt@jenterabatt.com

Jeg har skiftet mobil, e-post eller adresse, hva gjør jeg?
Du kan logge inn og gå til «min side» og forandre informasjonen der eller du kan sende oss en epost på kontakt@jenterabatt.com med din nye informasjon.

Jeg fikk ikke min rabatt, hva gjør jeg?
Har du trykket på direkte link hos en partner eller tatt med deg rabattkoden og limt inn i handlekassen til partneren og du får ikke rabatt. Da kan det være at kjøpet ditt ikke kvalifiserer til rabatt. Sjekk vilkårene for rabatten hos partneren som du finner på Jenterabatt.com sin partnerside. Hvis det ikke står noe her som tilsier du ikke skal få rabatt så ta kontakt med kundeservice på kontakt@jenterabatt.com eller via meldingstjenesten på Facebook, så vil vi kontakte nettbutikken for å finne grunnen hvorfor du ikke fikk rabatten.

Kan vi registrere flere kontoer på samme e-post adresse?
Nei det er ikke mulig.

Jeg klarer ikke å registrere meg?
Sjekk først at du har format på fødselsdato og at du har en gyldig epost adresse. Uten å ha fylt ut disse feltene korrekt vil du ikke kunne registrere. Er disse feltene fylt ut riktig og du fortsatt ikke får til å registrere deg ta kontakt med kundeservice hos Jenterabatt.com på epost adresse kontakt@jenterabatt.com

Hvordan behandler Jenterabatt.com mine opplysninger?
Jenterabatt.com kan bruke opplysningene inntatt i innmeldingsskjemaet, samt informasjon om bruk av avtaler til å utarbeide statistikk på medlemsmassen. Medlemmer vil forbli anonyme. Denne statistikken kan igjen bli distribuert videre til samarbeidspartnere og andre aktører.

Alle opplysningene blir behandlet i henhold til lovverket og retningslinjer gitt av Datatilsynet. Senioravtaler.no behandler all personlig informasjon konfidensielt, og vi vil på ingen måte utlevere personlig informasjon til andre parter. Utsendelse av informasjon blir gjort i henhold til markedsføringsloven.

Hvordan kontakter jeg Jenterabatt?

Du kan nå Jenterabatt.com sin kundeservice på:
Kontaktskjema – klikk her
E-mail: kontakt@jenterabatt.com
Facebook: facebook.com/jenterabatt

Vi er opptatt av å kunne hjelpe, og vil svare deg så raskt vi kan!