Passer BH-en deg?

BH-en er kvinnens mest brukte plagg, hele året rundt. Det er derfor avgjørende at man får en BH som sitter riktig, både ved å velge riktig størrelse, modell og justering.

ANNONSE: Denne artikkelen er publisert i samarbeid med «MyMuse.no»

Om man ikke bruker riktig BH allerede fra ung alder kommer man til å angre på det når man blir eldre. Vi kan ikke oppheve tyngdekraften, men vi kan begrense skadeeffekten.

Alle kvinner er forskjellige, og det er brystene våre også. Dessverre velger mange kvinner BH-er som ikke gir riktig støtte. De fleste er flinke til å finne klær som kler kroppen deres, men det er en utfordring for mange å finne en BH som både er kledelig og ergonomisk. Vi i MyMuse ønsker å hjelpe deg å finne riktig størrelse, og vi har laget en sjekkliste. Se om BH-en du bruker i dag sitter riktig, og bruk den neste gang du skal kjøpe en ny BH!

FINN DIN PERFEKTE BH HER

Juster BH-en

Når du bruker en BH trenger den hjelp til å holde seg på plass. Etter at du har lukket hempene i ryggen, sørg for at brystene ligger riktig i koppene. Dette bør du gjøre hver gang du tar på deg en BH. Len overkroppen forsiktig fremover og juster mot midten med hendene, slik at brystene legger seg riktig.

Bånd

Båndet bør sitte tett, slik at du ikke er i stand til å heve det mer enn 3 cm fra kroppen om du drar hardt i det. Stå foran et speil og se deg selv i profil. Sørg for at båndet går horisontalt og ikke henger høyt eller lavt på ryggen. Om båndet kryper oppover ryggen sitter det for løst, mens det er for stramt om om huden presses ut på sidene av båndet. Båndet gir omtrent 70% av støtten til en BH, og det blir en belastning om det ikke sitter riktig. Når du kjøper BH-en bør båndet være så kort at ytterste hempe føles riktig. Da kan du gradvis stramme den inn når BH-en blir mindre elastisk.

Stropper

Juster stroppene slik at de sitter middels stramt. De skal ha en viss spenning, men det skal likevel være lett å legge en finger under. De fleste kvinner har litt forskjellig størrelse på brystene, så det er helt greit å ha forskjellig lengde på stroppene. Noen kvinner har skrå skuldre og er plaget av at stroppene stadig sklir ned. Da er er det lurt med en BH med liten avstand mellom stroppene, eller enda bedre: en med kryssende stropper. Om BH-en har avtagbare stropper, kan de ofte krysses. Om stroppene over skuldrene likevel sitter løst, kan det være fordi båndet rundt brystet ikke er stramt nok.

Kopper

Hvis BH-en har bøyle, sjekk at koppene dekker brystene fullstendig. Om brystene ligger i klem langs kantene, eller presses opp på oversiden er BH-en for liten, og du bør forsøke å gå opp et hakk i koppstørrelse. Om det er en glippe langs oversiden av BH-en, bør du antagelig prøve en størrelse mindre.

Midten av BH-en

Området foran mellom koppene bør ligge flatt inntil huden. Om det er mellomrom mot huden er koppene for små, og du bør forsøke å gå opp en størrelse.

I bevegelse

Når du løfter armene skal ikke BH-en flytte på seg. Hvis koppene løfter seg slik at deler av brystene kommer utenfor, er koppstørrelsen for liten. Beveg deg forsiktig; om brystene ikke holder seg innenfor koppene og må justeres på nytt, har du antagelig for stort bånd og/eller for små koppstørrelser.

Siste sjekk  – se deg selv i profil

Stå foran et speil og se på deg selv fra siden. Brystene skal bli løftet og støttet, slik at du kan stå rett og selvsikkert.

Finn din perfekte BH her

LES ANDRE RELATERTE ARTIKLER FRA MYMUSE:
Hvordan vaske en BH
Størrelsesguiden
Nyttige tips
Konverter din BH-størrelse

ANNONSE: Denne artikkelen er publisert i samarbeid med «MyMuse.no»