De 10 beste utfluktene på Tenerife

Som den største, og mest befolkede øya av Kanariøyene besøker hele fem millioner denne øya årlig, derav 100 000 nordmenn. Siden det stort sett er varmt og godt på Tenerife hele året er dette et yndig ferieparadis for nordmenn.

ANNONSE: Denne artikkelen er publisert i samarbeid med Travelsaver.no»

Vannsport

På grunn av et varmt klima er Tenerife en bra destinasjon for å bedrive vannsport. Det kan være dykking, svømming og paragliding. Stort sett over hele øya finnes det en rekke strender som er tilpasset hele familien. Det er dessuten en rekke byråer på øya som arrangerer dykking og snorkling for både uerfarne og erfarne mennesker.

Vannpark

Ta en uforglemmelig dagstur til badelandet Aqualand Costa Adei

Selv om det finnes uendelige bademuligheter er vannparken, Aqualand Costa Adeie, en favoritt blant barnefamilier. Med flere vannrutsjebaner og barnebasseng vil aldri barna bli lei av og leke i vannet. Vannparken har også et delfinarium som bidrar til at barna kan utforske nysgjerrigheten sin. Tenerife er også hjem for Siam Park som er Europas største badeland. Det som er flott er at det går en helt gratis buss som gjør at dere sparer penger.

Golf

I likhet med Gran Canaria finnes det en rekke golfbaner på Tenerife.  Med hele 9 golfbaner er dette derfor en destinasjon for alle golfentusiaster. Du kan ta med eget golfsett, men det er noe som ofte kan være svært kostbart. Det kan derfor være lurt å leie utstyr når du har ankommet golfbanen.

Sykkeltur

På grunn av det varme klimaet og det varierte terrenget, gjør det Tenerife til et supert sted for en eller flere sykkelturer. Det finnes mange steder på øya der sykkel kan leies, og du har da muligheten til å sykle gjennom lokale landsbyer, flotte fjell og grønne skoger. Ta lunsjen når du ankommer en av de koselige landsbyene for å se hvordan de lokale lever og bor.

Apeparken

Det som ofte kan være spesielt for barn er en tur i apeparken. I denne apeparken vil du få nærkontakt med apekattene. Du har til og med mulighet til å være med å mate lemurene. De fleste av dyreartene i apeparken er utrydningstruer og derfor jobber de veldig med å bevare den. I parken vil du finne flere informasjonstavler som gir deg muligheten til å lære litt mer om disse dyrene. Det finnes ikke bare aper og lemurer. I parken finnes det også krokodiller, skilpadder og reptiler.

Opplev storslåtte vulkaner og pyramider

Man kan leie sykkel og sykle seg en fjelltur

Tenerife er en vulkanøy, og det er grunnen til at det finnes en rekke store og spektakulære fjell her. Det er mulig å leie en sykkel for å sykle opp på fjelltoppene, men det som ofte er det mest hensiktsmessige er og benytte seg av en av de flotte turstiene som har ulike vanskelighetsgrader.

Vulkanen Teide ligger midt på øya og er Spanias høyeste punkt. For å komme til vulkanen kan du både leie bil eller benytte deg av kollektivtransport. Fra bunnen kan du ta en linbane, som tar deg helt opp til et flott utsiktspunkt der du kan ta bilder og nyte den flotte utsikten.

Byen Güimar ligger i nærheten av hovedstaden og er plassen for en av verdens mest mystiske pyramider. I denne byen står det flere pyramider som faktisk er laget av nordmannen og oppdageren Thor Heyerdahl. Han har faktisk et eget museum der som er anbefalt en titt.

Candelaria-basilika

For de som er opptatt av historie og kultur er dette absolutt verdt turen. Candelaria-basilika er en nydelig kirke som ble innviet i 1959. Den har en veldig nyklassisk arkitektur og ligger i Candelaria som er 20 km sør for hovedstaden. Dette er den viktigste katolske helligdommen på Kanariøyene og er dedikert til Jomfru av Candelaria. Kirken har to tårn og måler hele 45 meter. Med plass til 5000 mennesker kan du være sikker på at den er stor og flott.

Fottur

Selv om de fleste forbinder svømming og soling med en ferie på Tenerife er det også anerkjent for sin flotte natur, noe som gjør dette til et flott sted for fotturer. I likhet med en sykkeltur er også øya tilpasset fotturer. Du har muligheten til å gå på fjellet, i skog og mark eller fra by til by.

Fisketur

Når mor og barna nyter vannet kan pappa likegodt reise på en fisketur. Det er flere byråer på Tenerife som arrangerer korte og lengre fisketurer. Det har blitt en populær sport på denne øya, og du har derfor muligheten til å fange både Barracuda, sverdfisk, blå Marlin og hvit tunfisk på kroken. Og det er bare noen av storfiskene man kan finne der!

Botanisk hage

Etter en nydelig dag med bading og soling er det alltid deilig og slappe litt ekstra av. Jardin Botanica er en av Tenerifes nydeligste botaniske hager, og ligger i den nordlige delen av Tenerife. I denne tropiske hagen finnes det en rekke trær og planter fra både Europa, Afrika og Amerika. Det som er spesielt med vandring i en botanisk hage er den deilige og fredelige atmosfæren. Du kan bare få rundt eller så kan du sette deg på en av de mange benkene. Det gir litt tid til ettertanke imens du beundrer hagens vannliljedam.


Reiseoperatører du kan bestille tur til Tenerife

BESTILL CHARTER-TUR MED APPOLO
Finn hoteller fra Hotels.com
Finn din reise hos Tripmonster

ANNONSE: Denne artikkelen er publisert i samarbeid med Travelsaver.no»