Velg rett brille for ansiktsformen din

Ansiktsformen din spiller en stor rolle når du skal velge briller. Her er en liten veiledning som hjelper deg å finne de rette brillene for deg.

ANNONSE: Denne artikkelen er publisert i samarbeid med Lensway.no

Det kan ofte være vanskelig å velge nye briller, det finnes en rekke ulike innfatninger og noen ser bedre ut av enn på. Derfor kan ansiktsformen være en viktig faktor å ta hensyn til om en brillemodell passer eller ei. Det beste er å finne en god balanse mellom ansiktsform og brille, da vil ansiktet ditt fremheves på en best mulig måte.

Nedenfor kan du finne noen tips om hvilke klassiske brilletyper som passer de ulike ansiktsformene.

HVILKEN BRILLETYPE SKAL DU VELGE?

Det første som må gjøres er å identifisere ansiktsformen din. Ta en titt i speilet og se etter om ansiktet ditt er ovalt eller avlangt, firkantet eller rundt. Har du et stort eller lite ansikt? Brillestørrelse er også en avgjørende faktor. Et mindre ansikt krever generelt sett små briller, mens større ansikt vil kreve større briller. Den rette balansen, og det vi strever etter er at ansikt og briller stemmer overens – at ingenting ser ute av proporsjoner ut.

 

AVLANGT ANSIKT

 

 

 

 

Dersom du har et avlangt ansikt passer du nok fint med brede, firkantede briller. Denne stilen gir ansiktet et rundt og balansert uttrykk. For samme grunn anbefales det å ikke velge for små briller.

 

OVALT ANSIKT

 

 

 

 

Ovalt ansikt er sagt å være den ultimate ansiktsformen. Dette er fordi denne ansiktsformen passer med de aller fleste brilletypene. Det er derimot viktig at du velger en brille som er like bred som den bredeste delen av ansiktet ditt. Med et ovalt ansikt kan du gjerne teste ut briller med moderne geometriske former!

 

 

FIRKANTET ANSIKT

 

 

 

 

Har du et firkantet ansikt anbefales det å velge litt smale ovale eller runde briller som da kan hjelpe med å avrunde ansiktet litt. Dette hjelper til med å danne en god balanse mellom brille og ansiktsform. Unngå tynne og kantete innfatninger, og unngå også briller med sterke farger på nedre del av fronten.

 

RUNDT ANSIKT

 

 

 

 

 

Smale briller med firkantede former anbefales til personer med en rund ansiktsform. Dette tiltrekker oppmerksomhet mot øvre del av ansiktet. Smale briller gir ansiktet et noe lenger uttrykk. Unngå runde briller, både store og små, da dette kan bidra til at ansiktet ser rundt og ubalansert ut.

ANNONSE: Denne artikkelen er publisert i samarbeid med Lensway.no

Besøk LensWay