Selvbruning for nybegynnere

Prøve selvbruning? De nyeste metodene og produktene fungerer så raskt som 3 minutter – og det mens du er i dusjen!

Selvbruning blir stadig enklere å gjøre hjemme, og med mindre risk i å få en oransje hudtone. For nybegynnere kan det likevel være litt vanskelig og kanskje litt skremmende å begynne med selvbruning, les videre her for de beste og nyeste metodene for perfekt solbrun hud året rundt.

Hvordan virker selvbruning?

Selvbruning kommer i mange ulike varianter. Det er kun smak og behag som skiller metodene. Vi har gel, krem, spray og mousse å velge mellom. Det er hva du er vant til å bruke som gir best resultat, men som nybegynner kan ekspertene anbefale deg å bruke spray. Med spray kommer du lett til overalt, og minimerer sjansen for skjolder og linjer.

Med nyere produkter kan man ikke lenger skille mellom naturlig solbrun og resultat av selvbruning. Den kunstige nyansen med oransje toner har nå blitt forbedret, da forskere oppdaget at den aktive bestanddelen DHA (dihydraoxiaceton) i alle selvbruningsprodukter slipper ut en oransje nyanse i basiske løsninger og en brun nyanse i sure løsninger.

Den solkyssede brunfargen kommer frem på grunn av en kjemisk reaksjon i det øverste hudlaget, da DHA og aminosyrene som befinner seg i proteinene i det øverste hudlaget reagerer med hverandre. Denne reaksjonen kan vare opp til seks timer, derfor kan du ikke alltid se brunfargen med en gang etter at kremen er påført. Det er på grunn av denne reaksjonen at du heller ikke skal dusje eller ta på stramme klær på minst tre timer etter påføringen også.

Produkttyper

Som sagt finnes det en mengde forskjellige produkter du kan bruke for en flott brunfarge, her er noen av de forskjellige typene med forskjellige virkemidler:

  • Selvbruningskrem: Disse gir de sterkeste resultatene og fungerer raskt, men kan derimot lett gi et resultat med skjolder. Hvis uhellet er ute og det har blitt noen helligdager kan det brukes selvbruningsservietter, disse er små, praktiske servietter som er lette å bruke for å fordele brunfarge, og å dekke uheldige skjolder.
  • Farget bodylotion: Dette er den mildeste formen for selvbruning. Enklest forklart er det kun en farget krem som kan vaskes av igjen. Disse gir en lett og jevn farge uten risiko for skjolder.
  • Bodylotion med selvbruning: Dette er en krem som bygger opp brunfargen gradvis. Perfekt for å unngå skjolder. Men du må altså ha god tid for å nå den brunfargen du vil ha.

Slik gjør du det

Den største utfordringen ved selvbruning er et jevnt og naturlig resultat. Fordi kremen kun legger seg i det øverste hudlaget er det viktig med en kroppspeeling før du påfører selvbruningen. En peeling eller skrubb vil fjerne døde hudceller og redusere risikoen for mørke flekker eller skjolder. Smør også godt med en fet krem på tørre områder som albuer, knær, hender og føtter. La denne kremen trekke godt inn i huden før du begynner.

Det kan være lurt å bruke påføringshansker. Det kan fort bli litt misfarging i håndflatene og mellom fingre dersom kremen blir liggende her gjennom hele påføringen. Med påføringshanskene blir resultatet som regel jevnere og det er lettere med hansker.

For ansikt, bruk kun selvbruningsprodukter beregnet for bruk i ansikt. Eventuelt kan det kjøpes inn et produkt som fungerer fint for både kropp og ansikt.

 

De beste produktene i 2017

– Self Tan Bronzing Mousse – St. Tropez: Dette er en mousse som tørker raskt uten stor fare for skjolder. Den inneholder ekstrakter av Aloe Vera som gir deg silkemyk hud, og stoffer som reduserer den typiske selvbruningslukten med 70%.

– 1 Hour Tan – Cocoa Brown: Denne kremen finnes I tre ulike nyanser. Hvor brun du vil bli kommer an på hvor lenge du lar produktet virke – fra 1 til 3 timer.

– Aroma Sun Expert Self-Tanning Milk Natural – Decléor: Dette er en krem som tilpasser seg til din egen hudtone. Kremen er ganske lett og gir en svakere solbrun farge.

– Radiance-Plus Golden Glow Booster – Clarins: En annerledes variant av selvbruning. Dette er faktisk selvbruningsdråper du kan blande inn I dine egne hudpleieprodukter. Denne er mest beregnet til bruk i ansikt, men finnes også for kropp. Bland bare 3 dråper daglig med din valgte dag- eller nattkrem til du er fornøyd med resultatet, og fiks ferdig!

– SunSpa Chocolate Spray: Denne sprayen bruker airbrush teknikker, dette gir en jevn brunfarge uten skjolder. Denne sprayen gir et veldig naturlig resultat, og du kan velge fargeintensiteten helt selv.