MER INFORMASJON - KLIKK HER

E sigarett – les om fordelene her

Har du hørt om fordelene ved en e sigarett eller sett folk med en elektronisk sigarett i gata og bli nysgjerrig? Kanskje den elektroniske damper, også kalt en e sigarett, er noe for deg. Nederst på siden vil du finne massevis av relevante links til mer detaljerte artikler om fordeler og ulemper ved at gå fra tradisjonell røyking til å være «damper».

Vi vet alle at røyking er skadelig for helsa. Mange røykere merker selv helserisikoene ved røyking og vil derfor gjerne slutte. Men det er jo som kjent lettere sagt enn gjort å bryte med uvanen.

E sigarett uten kreftfremkallende stoffer

E sigaretten produserer vanndamp ved innånding. I motsetning til tobakksrøyk er dampen fullstendig uskadelig både for deg og dine omgivelser, og det er derfor et sunnere alternativ å bruke e sigaretter. Det er ingen tobakk i e sigaretter, men derimot en væske som bidrar til å danne damp. Dampen lukter ikke slik som vanlig tobakksrøyk og vil ikke misfarge tennene og fingrene dine. Dessuten kan du selv velge om du vil røyke din e sigarett med e-væske med eller uten nikotin. Velger du en væske med nikotin, kan du selv bestemme styrken og dermed trappe ned i ditt eget tempo mens du bevarer opplevelsen av å røyke.

e-væske er typisk fremstillet af : 1) Propylenglykol, E1520 – 2) Vegetabilsk glycerin, E422 – 3) Fortyndet nikotin 0,1 – 3,6 % – hvilket svarer til 1 -36 mg nikotin pr. ml – 4) Demineraliseret vand og 5) Aromastoffer på vandbasis eller på basis af æteriske olier. Der må IKKE anvendes oliebaserede lipide aromaer til fordampning, og visse tilsætningsstoffer i aromaer skal så vidt det er muligt undgås: Diacetyl, acetyl propionyl, acetoin og triacetin.

Hvordan virker din e sigarett?

En e sigarett består av et batteri, en såkalt atomiser, et filter/munnstykke og e-væske. Batteriet overfører strøm til atomiseren, som deretter varmer opp væsken. Dampen du inhalerer føles som og minner om vanlig tobakksrøyk, men den er uskadelig og uten alle kjemikaliene som finnes i tobakksrøyk. Du kan lett lade opp e sigaretten med en medfølgende lader.

E cigaretter er ikke bare en trend

Det er mange, som tror, at e sigaretter bare er en trend, som før eller siden går over igjen. Det er ikke tilfelle, idet e-sigaretten  faktisk hjelper storrøykere med å kvitte røyken og dermed bli fri fra de skadelige kjemikaliene, du som røyker tar opp i kroppen. Dermed får brukeren av en el-sigarett en enorm mengde frihet ved å utfase din avhengighet – i ditt eget tempo. E-sigaretter fås som nevnt tidligere både med og uten nikotin, men det handler i bunn og grunn om å nedtrappe mengden samtidig med at du får en unik mulighet for å motarbeide  vanene: En sigarett før frokost, en sigarett etter hvert måltid eller kanskje sigaretten du pleier å røyke når du venter på bussen.

Slik bruker du rabatten
Logg inn og klikk på rabattkode knappen, kopier kode og legg i handlekurven når du skal betale i nettbutikken.