Dropp linsene ved forkjølelse

Du har helt sikkert hørt at forkjølelser og bruk av linser ikke går godt sammen. Men hvorfor er det slik, og er det best å la linsene ligge? Vi forklarer deg hvorfor!

ANNONSE: Denne artikkelen er publisert i samarbeid med Lensway.no

Det er ingen god idé å bruke linser når du er syk og snufsete. Grunnen for dette er at slimhinnene i øynene hovner opp, og øynene renner. Faren for infeksjoner øker også når du er forkjølt, øynenes motstandskraft mot ytre faktorer blir da dårligere.

– Det forekommer flere virus og bakterier i øyet når du er forkjølt, og dette øker faren for kontaktlinserelaterte komplikasjoner. En tommelfingerregel er å være symptomfri før du begynner å bruke linsene dine igjen, sier optiker Carl Fredrik Kanington.

Ved forkjølelse forekommer det flere virus og bakterier i øyet, dette kan øke faren for linserelaterte komplikasjoner.

UNNGÅ ØYEBETENNELSE

Selv med grundig håndvask, anbefales det å bruke briller de dagene man er forkjølt. Det er ikke ideelt å plukke inn i øynene når du er syk, det er lett å glemme at både virus og bakterier kan overføres fra hender til linser – som kan føre til øyebetennelse.

– Når du har blitt helt frisk fra forkjølelsen, er det lurt å vente litt med linsene, i alle fall en dag eller to. Du bør også kase de gamle linsene og begynne med et nytt par, er rådene fra Carl Fredrik Kanington.

TENK PÅ DETTE

  • Tenk på øyehelsen: bruk brillene dine helt frem til du blir frisk!
  • La øynene hvile en ekstra dag etter at du har blitt frisk igjen før du setter inn linser.
  • Linser som vanligvis kan sitte i døgnet rundt skal også tas ut under forkjølelse.
  • Dersom du fortsatt er tørr i øynene kan det anbefales å bruke øyedråper i noen dager.

ANNONSE: Denne artikkelen er publisert i samarbeid med Lensway.no

Besøk LensWay