De største høsttrendene for 2017

September står snart for døren og med det pakker vi bort sommerkjoler og sandaler. For mange er det en litt trist periode fordi sommer og sol tar slutt for i år, men det er mye kule trender som kommer til høsten som man kan glede seg til.

Her er en oversikt over de viktigste høsttrendene som kommer senere i 2017.

Klær

Ruter og blomstertrykk er ikke lenger bare noe bestemor eller bestefar kan bruke – disse to mønstrene kommer du til å finne på alt fra kjoler til jakker og bukser denne høsten. Når det kommer til blomstertrykk, kommer vi til å se mye lange kjoler i bohem stil i litt mørkere farger.

Om du ikke er så glad i mønster, kan du gå for rødt eller sjokoladebrunt farge. Disse to fargene kommer til å dominere mye av fargepaletten denne høsten på alle slags plagg.

Når det gjelder jakker, kan du gjerne se om bestefar har en gammel jakke lignende, fordi nå kommer grandpa jacket på banen. Tenk store jakker som sitter litt løst og har brede skulder, gjerne i rutete mønster. På den andre siden ser vi også at mange andre ytterjakker og kåper denne sesongen kommer til å ha store belter som fremhever midjen og har en mer feminin stil.

Mye å velge blandt

Høsten bringer ofte med seg mye regn, noe som gjør det ekstra vanskelig å holde i takt med trendene. Denne høsten redder nylon dagen og du kan være sikker på å se bra ut selv om det regner i bøtter og spann ute. Dropp din vanlige regnjakke og heller investere i en kåpe laget av dette vannavstøtende stoffet. Å holde seg beskyttet fra regnet har aldri vært mer enkelt og kult!

Vintage faux pels er også tilbake denne sesongen, men denne gangen ser vi et skift tilbake til tradisjonelle farger og mønstre. Mange av de største motehusene har med en vintage inspirert faux fur jakke i sin kolleksjon denne høsten. Husk også å slenge på en retro hatt, og ikke tenk så mye over om alt matcher. Denne høstsesongen handlet alt om å introdusere litt kaos i antrekkene dine.

Tradisjonell høyhalset genser har også blitt oppgradert til noe mer feminint, og mye av inspirasjonen ser ut til å ha blitt hentet fra de kongelige. Genseren har fått mange detaljer som er inspirert av Viktoriatiden.

Om du også har en lærbukse liggende i skapet, ta den frem til å bruke sammen med denne genseren. Lærbukser gjør et comeback denne høsten, men du kommer til å se mye utradisjonelle farger og mønster.

Denne høsten lover det også bra for feminine skjørt. Se etter lange skjørt som stopper midt på leggen og er laget av tynt stoff som flagrer litt i vinden. Sleng på en topp med frynser, og du kommer til å ha et komplett antrekk.

Om du skal på fest eller i bryllup denne høsten, kan du gjerne gå for fløyelskjoler. De er helt inn akkurat nå og det myke stoffet kommer til å gi en helt spesiell look til enhver kjole. Velg også gjerne gullfarge og ta på fishnet strømpebukse under.

Sko

Nå gjelder statement hæler! Det handler om uvanlige hæler som kommer i ulike farger og fasonger. Det er den enkleste måten å forvandle et kjedelig antrekk på.

Og du! Hvis du er glad i veldig høye hæler, så har vi en god nyhet til deg –  jo høyere hæler du bruker denne høsten desto bedre! Elegante hæler er også tilbake. Du kommer til å se mange med enten et stropp eller tre. To stropper ser ut til å utebli denne høsten.

Høye støvler er også tilbake denne høstsesongen, noe som passer bra for regnfulle norske høstdager. Denne sesongen kommer du til å se mye folder eller snøring på forsiden.

Blomstertrykk gjelder ikke bare for klesplagg. Du kommer også til å se mye av det i sko også – både på støvler, høye hæler og mokasiner. Du kan også gleder deg til gjennomsiktige detaljer på sko.

Vesker

Denne sesongen handler det om statement stropper på vesker. Blomstertrykk er til å finne på vesker også, i tillegg til vågal krokodilletrykk.

Når det gjelder størrelser, ser vi at trenden peker mot veldig små vesker – såkalt micro bags. Du kan nok ikke få plass til særlig mye oppi en bitteliten veste, men alle kan si seg enige i at de ser kjempe søte ut!

Om du er av den typen som har med deg mye ting rundt, blir du nok glad av å høre at ekstra store oversize vesker er inn igjen og det er mye kult å velge mellom. Vi ser spesielt mye statement stropper på disse store veskene.

For mer formelle anledninger dukker clutchen opp igjen, men vi ser også at den kommer til å komme til mange ulike størrelser og kan nok brukes til hverdag også.