Beste treningstights du kan bruke på trening

Denne artikkelen kan inneholde eksterne annonselinker til partnere


Oppfatningen av hva ordentlig treningstøy er har forandret seg drastisk de siste årene. En del av grunnen bak det kan være at mange bruke tights også utenom treningstimene og vil dermed se bra ut.

Ikke lenger nøyer vi oss med posete joggebukser og slitte t-skjorter. Nå gjelder fargerike overdeler og tights som ikke bare matcher, men også forbedrer treningsopplevelsen.

Mange sportsmerker følger trendene og lager tights i ulike lengder, farger og fasonger. Her i Norge fortrekker vi fortsatt lange tights med morsomme mønster og farger.

Hva du skal se etter: passform, prestasjon og behagelighet

Når du skal velge treningstights er det tre ting som er viktig å vurdere: passform, evne til å transportere fukt, og hvor behagelig den er.

En god treningstights skal ha god passform, være behagelig å bevege seg i og transportere fukten effektivt slik at du ikke føler deg klam under trening. Hvis tightsen sitter godt et sted, men føles løs et annet sted, kan det hende at du ikke bare har feil størrelse, men også feil modell. Husk at ulike merker har ulike passform på produktene sine.

Den totale kvaliteten på tightsen avhenger av materialet som er brukt og hvordan det er vevet. Derfor kan det anbefales å investere i en litt dyrere tights som er laget av godt stoff.

Det kan være fristende å gå etter billigere alternativer hos kjedebutikker, men flere tester har bevist at dyrere tights fra kjente merker som Nike, Adidas eller Casall presterer faktisk bedre under ulike treningsaktiviteter.

Ulike tights for ulike aktiviteter

Før du kjøper en ny tights, bør du bestemme deg for hvilken aktivitet du skal bruke den mest til. Enkelte tights presterer verre under visse forhold og kan bli fortere ødelagt. Dessuten, alle aktiviteter blir enklere når du bruker produkter som har blitt designet med den aktiviteten i tankene.

Farge og mønster spille som regel ingen rolle, så velg det som gjør deg glad og motivert til å komme deg på trening! Hvis du er ekstra glad i litt vågale mønstre og farger, kan du vurdere å kjøpe tights fra Kari Traa sin nyeste høstkolleksjon.

Kari Traa Louise Tights i black multi gir et friskt pust til treningsgarderoben!

Løping

For løping ute bør du velge tights som har en lomme for å ha nøkler og mobil i. I tillegg bør den helst ha mesh bak på knærne for ekstra lufting, og refleks slik at du blir synlig hvis du liker å løpe når det er mørkt ute. Det viktigste med en løpetights er at den ikke sklir ned mens du løper. Derfor kan det være lurt å velge en med ekstra snøring.

Mange tester av tights i ulike prisklasser har konkludert med at dyrere tights passer bedre for løping da de har bedre passform og ikke sklir ned så lett. Et alternativt er å kjøpe kompresjonstights. De er strammere og sitter mer tett på kroppen enn vanlig tights, noe som kan forbedre mobilitet.

Under Armour HeatGear Printed Legging fra Activestore.no

Treningssenter

Å trene på maskiner og i gruppetimer sliter som regel ikke ut tigthsen like mye som andre aktiviteter. Derfor kan du gjerne gå for en tights som tåler mindre og kan dermed være billigere dersom du trener mest på treningssenteret. Det er likevel ikke anbefalt å gå for bomullstights da de tåler sværte lite belastning. Det viktigste er at tightsen ikke har for mange detaljer med glidelås eller søm, da det kan gnage når du sitter på treningssykkel eller maskiner.

Yoga og pilates

For yogaentusiaster er det best å gå for sømløse tights ettersom de ikke gnager når man gjør ulike posisjoner. Det er også viktig med bred midje for mer stabilitet og fleksibilitet. Kortere tights passer også veldig bra for yoga, fordi man får bedre grep på beina når man gjøre visse posisjoner. Det samme gjelder for yogatimer som foregår i litt varmere omgivelser.

Namaste Capri Ananda thigts fra Brazfit

Crossfit

For crossfit bør du gå for tights som tåler mye ettersom du holder på med utstyr som vektstang og kettlebells. Crossfit er også den aktiviteten som egner seg best for bruk av kompresjonstøy. Mange profesjonelle idrettsutøvere bruker kompresjonstøy fordi det er kjent for å hjelpe med restitusjonsprosessen og redusere dannelse av melkesyre.