7 sminketips for deg som bruker briller

Hvis du har høy styrke på brillene dine har du kanskje merket at glassene kan gi øynene dine et litt annerledes utseende enn du er vant med. Dette kan enkelt justeres ved hjelp av litt sminke. Lær deg sminketipsene her.

ANNONSE: Denne artikkelen er publisert i samarbeid med Lensway.no

Har du noen gang irritert deg over at de perfekt sminkede øynene dine forandrer seg helt i det øyeblikket du tar på brillene, eller at øynene dine blir forstørret bak brilleglassene? Ved hjelp av noen enkle sminketriks kan dette høre til i fortiden.

Har du briller med antirefleksbehandlede glass? Legg på litt ekstra farge rundt øynene, for farger er mindre fremtredende gjennom slike glass.

SYV SMINKETIPS FOR DEG MED BRILLER

1. Antirefleksbehandling (som er inkludert ved kjøp av brille hos oss) fjerner forstyrrende reflekser, og gjør at øynene synes tydeligere.

2. Legg på litt mer farge enn du er vant med dersom du har antirefleksbehandlede glass. Fargene, spesielt kontraster, er mindre fremtredende gjennom disse glassene.

3. For de nærsynte så har øynene en lei tendens til å se mindre ut bak brilleglassene. Dette kan lett rettes opp ved bruk av lys skygge over øyebrynet og i øyekroken. Marker globelinjen lett, og unngå mørk eyeliner innenfor den nedre vippekanten – dette får øynene til å virke mindre. Legg en lys eyeliner innenfor vippekanten, dette får øynene til å virke større, legg så mascara både oppe og nede – dette hjelper til med å åpne øyet.

4. Er du langsynt kan øynene dine virke større og rundere bak brilleglassene. Markér globelinjen med en mørk skygge og gni litt eyeliner i mørke nyanser (utforsk andre farger enn svart!) langs den ytterste tredjedelen av vippekanten. Dette kan gi øynene et mindre rundt uttrykk.

5. For å unngå at sminken smitter av og havner på brilleglassene anbefales det å prøve gele- eller krembasert sminke. Primer holder sminken på plass hele dagen, og det finnes også mange pudderøyeskygger som sitter som støpt.

6. Det kan være fristende å bruke mascara med vippeforlengende effekt, men dette kan føre til at vippene slår mot brilleglassene og være meget ukomfortabelt. Det samme gjelder også med løsvipper.

7. Dersom du har lyse øyebryn kan brillene lett stjele oppmerksomheten fra dem, i dette tilfellet anbefales det å markere brynene lett.

ANNONSE: Denne artikkelen er publisert i samarbeid med Lensway.no

Besøk LensWay