10 viktige Android og iPhone apper du må ha

Det kommer stadig nye apper du kan laste ned på telefonen din, men det er ikke alle som er like gode. Her er de 10 viktigste appene du bør ha for å gjøre hverdagen enda bedre!

Det kommer stadig nye apper du kan laste ned på telefonen din, men det er ikke alle som er like gode som de andre. Noen apper fungerer bare på Android, mens noen fungerer kun med Apple telefoner, så det kan være vanskelig å finne ut hvilke man skal velge. Vi har funnet de 10 viktigste Android og Apple appene du bør ha. Alle appene nevnt i denne artikkelen er tilgjengelig på begge plattformer.

For ordens skyld har vi ikke inkludert de mest populære appene som Facebook og Facebook Messenger, Snapchat, Twitter og Instagram da de fleste får kjøpt telefoner med disse appene innebygd.

1Swiftkey

Det er mulig å bytte ut tastaturet på telefonen din, og det beste alternativet fremfor standard-varianten er Swiftkey. Swiftkey lærer seg ordene du bruker mest i hvilken rekkefølge, har utrolig god autokorrektur, du kan skrive ord uten å løfte fingeren mellom bokstavene og tastaturet lærer seg til og med hvilke knapper du som regel bommer på. Tastaturet retter seg også etter hvilket språk du skriver på, uten at du trenger å stille dette inn selv.

2Hide My Ass!

Se for deg dette: du reiser utenlands, kommer inn på hotellrommet og skal til å laste opp den nyeste episoden av Tid for Hjem på TV2Sumo appen, og får beskjed om at innholdet er sperret. Hva kommer dette av? Det er fordi TV-selskapet har rettigheter til å vise programmet kun innenfor vår landegrense, og telefonen din sier du er i utlandet. Her kommer Hide My Ass! inn i bildet – det er et program som overstyrer dette problemet med noe som heter VPN (Virtual Private Network). Med Hide My Ass! kan du fortelle serveren at du er i Norge, og kan med ett se på norsk TV i utlandet. VPN vil også sørge for at du kan surfe trygt på nettet, selv på åpne WiFi nett på hotell, flyplass eller via mobildata.

3Vipps

Vipps kan definitivt gjøre hverdagen enklere for deg. Med Vipps kan du sende penger, be om penger, gjøre opp eller dele en regning og også betale fakturaer. Du kan også bruke Vipps til å betale i nettbutikker, i apper og etterhvert også i kassa på butikken. Appen fungerer uavhengig av hvilken bank du har.

4Wunderlist

Liste-appen som fungerer på alle plattformer. Med Wunderlist kan du for eksempel lage handleliste med flere personer, slik at det aldri er noen som glemmer å kjøpe melk igjen.

5Google

Google appen har samlet alle de beste egenskapene fra Google i én app. Det er superraskt å finne frem ved hjelp av Google appen, og du kan også søke via talekommando. Finn alt fra oversettelser til restauranter og trafikkoppdateringer i sanntid.

6LastPass

Glemmer du ofte passord? Det gjør vi alle i ny og ned. Med LastPass på telefonen kan vi endelig slippe å huske på alle de forskjellige passordene vi bruker på alle de forskjellige nettjenestene og appene. LastPass tar vare på passordene dine, og kan også generere nye passord. Det beste er når den autofyller både passord og brukernavn for deg.

7Memrise

Hjernen har alltid bruk for å bli stimulert, og hva er vel bedre enn å lære et nutt språk? Memrise er en fantastisk app som gjør nettopp dette. Kåret til ”Best App 2017” kan du garantert lære deg et nytt språk på null-komma-niks. Appen bruker videoer, oppgaver, spill, ’chatbots’ og repetisjon for å lære bort språket.

8Shazam

Shazam er en god klassiker. Den kan identifisere hvilken som helst låt du hører. Du bare trykker på Shazam-logoen, lar den lytte på en liten del av sangen, og så gir deg resultatet. Enda bedre er det om du kobler Shazam opp med Spotify appen din, så blir alle sangene identifisert med Shazam lagret i en egen spilleliste.

9EasyPark

Med EasyPark appen på telefonen er det så mye mindre å bekymre seg for når du parkerer. Du trenger aldri mer å betale mer enn du behøver, da du stopper parkeringen via appen før du kjører av gårde. Enda bedre er det at EasyPark finnes i alle landene i norden, samt i andre europeiske land som Frankrike, Italia og Spania. Dette gjør alt så mye lettere, kjappere og tryggere!

10Settle Up

Settle Up er en genial app for deg som liker å oppleve ting med andre mennesker. Legg inn informasjon om hvem som betaler hva på en ferie, for eksempel, så holder Settle Up kontroll over alle utgifter. Du kan legge inn beløp i flere valutaer, hvilket sparer masse omregninger og diskusjoner.