10 gode julegavetips til mor

Trenger du inspirasjon for en julegave til mor? Her finner du 10 gode julegavetips!

ANNONSE: Denne artikkelen er inneholder annonselenker»

Julen kommer like fort hvert år, og det er alltid like vanskelig å finne den perfekte julegaven. Mødre står på hver eneste dag, de ofrer nærmest all sin tid til barna sine, selv etter de har både vokst opp og forlatt redet. Hvordan kan man vise takknemlighet for dette? Ved å velge omtenksomme julegaver, vel! Her har vi samlet en liste over 10 gode julegavetips til mor, som er alle forskjellige i både pris og størrelse.

Spa-opplevelse


De fleste setter pris på en spa-dag, og ingen fortjener det mer enn moren din. Kjøp et gavekort på en spa-behandling, som en ansiktsbehandling, fotmassasje, kurbad, eller et dagspass til et spa-område. Dette er en sikker vinner, og det er også en perfekt gave som du kan dele med mor; en liten gave til oss selv er en ekstra gode ingen kommer til å klage på. Det finnes mange pakker ved de forskjellige spa-anleggene i Norge, du kan for eksempel kjøpe et dagspass for to, eller en dobbel massasjetime.

Finn Spaopplevelser her

Smykker

Kjøp et fint smykke, noen øredobber eller en klokke av god kvalitet, har du god tid før jul kan du alltids få klokken gravert med en personlig beskjed. De fleste setter pris på smykker i gave – det er en god måte å vise noen at du setter pris på dem. Det viser også at du kjenner dem godt, det varmer alltid godt i hjertet. En fin klokke med et tidløst design kan bli brukt ved alle anledninger, velg gjerne en klokke med enkle farger som kan kombineres med nærmest alle antrekk.

Finn smykker hos Jewelbox

Litteratur


Liker hun å lese? Finn ut hvilken sjanger hun liker best, og finn en god bok hun kan slappe av med nå i vinter. Dersom du vet at hun liker å lese, kan det være en idé å kjøpe et lesebrett som hun kan lese bøker på. Det beste lesebrettet for norske bøker i Norge er PocketBook Touch Lux 3. For engelske bøker (og en Amazon-konto) anbefales en Kindle Paperwhite.

Finn PocketBook Touch Lux 3 her

Opplevelses-pakke

Er moren din glad i opplevelser, eller liker hun å lære nye ting? Kjøp en opplevelses-pakke! Du kan kjøpe nærmest alle typer opplevelser, kanskje hun ville likt rafting i Sjoa? Eller en kveld med vinsmaking eller kokkekurs? Eller kanskje hun ville likt en hvalsafari? Det finnes nærmest et hav av muligheter, for alle personlighetstyper!

Finn opplevelses-pakker hos GoDream

Gavesett

Uten å sette noen stereotyp, så liker de fleste kvinner hudprodukter. Et gavesett med en god bodylotion og en dusjsåpe, for eksempel, blir nok en sikker vinner. Sjekk butikker som VITA, KICKS, Apotek1, Vitus Apotek og Boots for gode tilbud og merker. Et eksempel på en slik gavepakke er fra merkevaren Korres. Dette er et meget godt merke, men er ofte litt dyrt. I et gavesett, derimot, kan du få veldig mye for pengene. Det er spesielt godt med litt kremer og ’self-care’ om vinteren, da luften inne blir tørr og været ute er kaldt.

Se utvalg av Korres hos VITA

Et anvendelig klesplagg

På vinterstid kan man egentlig aldri få nok tøfler, skjerf eller hansker. Tøfler med en solid såle er nok det beste alternativet, da dette er best for både føtter og rygg. Se etter noen som er fôret med ull – disse varmer veldig godt.

Se utvalg av nettbutikker med klær

Skinnhansker er definitivt også et godt alternativ, da disse holder godt på varmen og føles gode på hånden. Når det kommer til skjerf, varierer det veldig fra person til person, men et mykt og godt skjerf er nesten aldri et bomkjøp. Vil du virkelig slå på stortrommen kan du slå til med et skjerf av kashmir. Dette er et stoff av høy kvalitet, som hun kommer til å like i mange år fremover.

Elektrisk varmeteppe

Snakker om vinterstid, hvem blir vel ikke kalde på denne tiden? Et elektrisk varmeteppe kan hun bruke til å varme opp sengen før sengetid, eller når hun sitter på sofaen og slapper av etter en lang dag. Det må selvfølgelig ikke være et elektrisk teppe, et ullteppe er også en flott gave.

Finn varmeteppe hos Tretti.no

Parfyme

En god parfyme i gave er slettes ikke et hint for noe, men en flott tanke gjort til handling. Når du velger ut en parfyme for henne, med mindre du går for en duft hun allerede bruker, bør du i hovedsak fokusere på de friske og lette duftene. Det kan være lettere å treffe riktig duft dersom du fokuserer på disse, finn gjerne en med en frisk og fruktig duft.

Se utvalg av parfymer hos Douglas

Pulsklokke

En pulsklokke, eller en smartklokke er en flott julegave til en sporty mor. En pulsklokke fra FitBit er i hovedsak et verktøy for å holde et øye på aktivitetsnivået i hverdagen. En smartklokke, for eksempel fra Apple, er dette i tillegg til en liten gadget hun kan bruke når telefonen ikke er i nærheten. Med denne kan hun både sende meldinger og lage notater rett på håndleddet.

Finn Fitbit hos CDON

På kjøkkenet

De fleste mødre bruker en del tid på kjøkkenet, mange liker også å lage mat. Redskaper av god kvalitet kan gjøre opplevelsen deres på kjøkkenet marginalt bedre. Et godt skjærebrett av tre er alltid nyttig. De beste typene treverk for et skjærebrett er bambus, eik og akasietre. Se etter ett med godt design, og god overflate.

Kanskje kan hun trenge et sett med kniver? En god kombinasjon av grønnsakskniv, brødkniv og kokkekniv er en god start. Knivsettene fra Victorinox er et meget godt alternativ, disse knivene er av god kvalitet og er veldig gode å bruke.

Dersom hun har både kniver og skjærebrett, kanskje kunne hun trenge en kaffemaskin? Nordmenn er på verdenstoppen av kaffedrikkere, så en god trakter som Moccamaster, eller en kapselmaskin fra Nespresso er en god investering.

Se utvalg av produkter til kjøkkenet hos KitchenTime